Gå til innhold

9 Til noen som stolte på at de selv var rettferdige, og så ned på alle andre, fortalte Jesus denne lignelsen:

Jacob Jervells teologiske synspunkter har høstet både mye bifall og skarp kritikk – enten det har dreid seg om hva «Guds dom» innebærer, hva <em>helvete</em> egentlig er, hvilke rettigheter homofile skal ha – eller hva det betyr å være skapt «i Guds bilde», skriver Kari Veiteberg i den nye biografien <em>Jacob Jervell - et portrett</em>. (Foto: Lars Flydal/Vårt Land)

Foto: Jacob Jervells teologiske synspunkter har høstet både mye bifall og skarp kritikk – enten det har dreid seg om hva «Guds dom» innebærer, hva helvete egentlig er, hvilke rettigheter homofile skal ha – eller hva det betyr å være skapt «i Guds bilde», skriver Kari Veiteberg i den nye biografien Jacob Jervell - et portrett. (Foto: Lars Flydal/Vårt Land)

Verbum forlag inviterer til lansering av boka Jacob Jervell - et portrett

25. november 2013.

Torsdag 5. desember kl. 15-16, Litteraturhuset i Bergen, Østre Skostredet 5, møterom Alver.

En rebell i kirken?

Jacob Jervell er en internasjonalt anerkjent bibelforsker, forfatter og prest, og som teolog både beundret og omstridt for sine tolkninger og standpunkter. Teolog og bymisjonsprest Kari Veiteberg har skrevet boka Jacob Jervell. Et portrett . Torsdag 5. desember møter forfatteren Kari Veiteberg biskop Halvor Nordhaug til en samtale om Jervell og kristen tro:

Hvilken betydning har Jacob Jervell hatt for kirken og samfunnet? Er han fremdeles kontroversiell? Hvilken tilknytning hadde Jervell til Bergen? Og siden det nærmer seg jul: Hadde Jervell rett i at Jesus var født i Nasaret og ikke i Betlehem?

Velkommen! Arrangementet er åpent for alle.

Forfatteren

Kari Veiteberg
Kari Veiteberg er dr. theol og prest i Kirkens Bymisjon i Bergen. Hun har tidligere utgitt Kvinner i Bibelen (1995) og Evas døtrer (2001) på Det Norske Samlaget.

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO