Gå til innhold

12 For Guds ord er levende og virkekraftig og skarpere enn noe tveegget sverd. Det trenger igjennom til det kløver sjel og ånd, marg og bein, og dømmer hjertets tanker og planer.

I <em>På stengte stier</em> blir leseren tatt med på en reise i Israel og Palestina, gjennom byer og landsbyer, bosettinger og flyktningleirer; over grenser og kontrollposter, gjennom dalfører og øde landområder – og langs Middelhavskysten.

Foto: I På stengte stier blir leseren tatt med på en reise i Israel og Palestina, gjennom byer og landsbyer, bosettinger og flyktningleirer; over grenser og kontrollposter, gjennom dalfører og øde landområder – og langs Middelhavskysten.

Verbum forlag inviterer til lansering av boka På stengte stier

25. november 2013.

Tirsdag 3. desember kl. 15.-16.30, Litteraturhuset i Oslo, Wergelandsveien 29 (kjelleren).

Denne boka handler om tre reiser.

For to tusen år siden la Maria og Josef ut på disse reisene – fra Nasaret til Betlehem, der Jesus ble født; fra Betlehem til Kairo, dit de flyktet med barnet Jesus for å unnslippe Herodes – og fra Nasaret til Jerusalem, dit de reiste med Jesus da han var tolv år, for å feire den jødiske påskehøytiden.

Forfatter Tor Øystein Vaaland foretok disse tre reisene på nytt i 2012 og 2013. Leseren kan følge forfatterens ferd gjennom byer og landsbyer, bosettinger og flyktningleirer; over grenser og kontrollposter, gjennom dalfører og øde landområder – og langs Middelhavskysten. Boka er illustrert med oversiktskart og kart over de ulike reiseetappene.

Forfatteren har møtt og snakket med mange mennesker som bor langs reiserutene; blant annet muslimske og kristne palestinere – og ortodokse, messianske og sekulære jøder. Vi møter «vanlige mennesker» og religiøse ledere. Bildet som etter hvert tegnes av situasjonen i dette området, er at konfliktene er dype og løsninger vanskelige å se, men særlig ett spørsmål aktualiseres: Hvor er de kristnes støtte til de palestinske kristne i Israel og Palestina, slik at de – i enda større grad – kan bidra til brobygging og fred?

Tor Øystein VaalandTor Øystein Vaaland (f. 1959) er journalist, prest og forfatter. Han jobbet i NRKs nyhetsavdeling i en årrekke og i Morgenbladet i 2011 – 2012. Han har vært menighetsprest i Ringsaker og generalsekretær i Rådet for psykisk helse. Vaaland har skrevet flere bøker, blant annet Intet nytt fra Vestbredden - fortellinger fra 17 palestinske journalisters hverdag (2011).

Boka kan kjøpes i nettbokhandelen eller i din lokale bokhandel

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO