Gå til innhold

13 Er noen av dere vis og forstandig? Da må han vise det i gjerning, i et rett liv preget av den ydmykhet som visdommen gir.

I <em>På stengte stier</em> blir leseren tatt med på en reise i Israel og Palestina, gjennom byer og landsbyer, bosettinger og flyktningleirer; over grenser og kontrollposter, gjennom dalfører og øde landområder – og langs Middelhavskysten.

Foto: I På stengte stier blir leseren tatt med på en reise i Israel og Palestina, gjennom byer og landsbyer, bosettinger og flyktningleirer; over grenser og kontrollposter, gjennom dalfører og øde landområder – og langs Middelhavskysten.

Verbum forlag inviterer til lansering av boka På stengte stier

25. november 2013.

Tirsdag 3. desember kl. 15.-16.30, Litteraturhuset i Oslo, Wergelandsveien 29 (kjelleren).

Denne boka handler om tre reiser.

For to tusen år siden la Maria og Josef ut på disse reisene – fra Nasaret til Betlehem, der Jesus ble født; fra Betlehem til Kairo, dit de flyktet med barnet Jesus for å unnslippe Herodes – og fra Nasaret til Jerusalem, dit de reiste med Jesus da han var tolv år, for å feire den jødiske påskehøytiden.

Forfatter Tor Øystein Vaaland foretok disse tre reisene på nytt i 2012 og 2013. Leseren kan følge forfatterens ferd gjennom byer og landsbyer, bosettinger og flyktningleirer; over grenser og kontrollposter, gjennom dalfører og øde landområder – og langs Middelhavskysten. Boka er illustrert med oversiktskart og kart over de ulike reiseetappene.

Forfatteren har møtt og snakket med mange mennesker som bor langs reiserutene; blant annet muslimske og kristne palestinere – og ortodokse, messianske og sekulære jøder. Vi møter «vanlige mennesker» og religiøse ledere. Bildet som etter hvert tegnes av situasjonen i dette området, er at konfliktene er dype og løsninger vanskelige å se, men særlig ett spørsmål aktualiseres: Hvor er de kristnes støtte til de palestinske kristne i Israel og Palestina, slik at de – i enda større grad – kan bidra til brobygging og fred?

Tor Øystein VaalandTor Øystein Vaaland (f. 1959) er journalist, prest og forfatter. Han jobbet i NRKs nyhetsavdeling i en årrekke og i Morgenbladet i 2011 – 2012. Han har vært menighetsprest i Ringsaker og generalsekretær i Rådet for psykisk helse. Vaaland har skrevet flere bøker, blant annet Intet nytt fra Vestbredden - fortellinger fra 17 palestinske journalisters hverdag (2011).

Boka kan kjøpes i nettbokhandelen eller i din lokale bokhandel

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO