Gå til innhold

9 Til noen som stolte på at de selv var rettferdige, og så ned på alle andre, fortalte Jesus denne lignelsen:

Johnny Kaspersen er ekspert på gamle bibler og vedlikeholder de eldste biblene vi har i Bibelselskapet

Foto: Johnny Kaspersen er ekspert på gamle bibler og vedlikeholder de eldste biblene vi har i Bibelselskapet

- Jeg setter Bibelen høyt

14. mai 2014.

Johnny Kaspersen (75) er norsk og kommer fra Sarpsborg,men har bodd i Danmark i 20 år.Han er ekspert på gamle bibler og vedlikeholder de eldste biblene vi har i Bibelselskapet.

- Dere har tatt vare på de gamle biblene deres;det har de ikke i Det danske bibelselskapet, sier han og stryker med hånden over den gamle bibelen han holder på med å reparere.

- Biblene her i Bibelselskapet kommer stort sett fra biskop Bangs bibelsamling.Bang var biskop i Oslo og en ivrig bibelsamler. Han var også formann i Bibelselskapet da 1904-oversettelsen ble gitt ut.

- Men Bibelselskapet har nylig fått lov til å disponere en annen stor bibelsamling, Tønnevolds bibelsamling. Jeg har arbeidet med å lage et utvalg av bibler fra den og skrevet en tekst om hver. Planen er at disse biblene skal bli gjort tilgjengelige for menigheter, slik at de kan få bruke dem til en bibelutstilling lokalt.

- Hva bør folk som har en gammel bibel, gjøre med den?

- Jeg anbefaler dem å smøre permene av og til,men ikke med skokrem.Det finnes spesielle lærkremer som er beregnet på bøker.Ellers kan man bruke lanolin,som er et produkt fra saueull. Da tørker ikke læret så fort ut.

Kaspersen forteller at det gir en spesiell følelse å stelle med gamle bibler.

- At det er en gammel bok er en ting – men at det er Bibelen,Guds Ord,gjør det ekstra spesielt for meg.Jeg setter Bibelen høyt selv. I mange år leste jeg systematisk gjennom hele Bibelen hvert år,og med den nye oversettelsen fra 2011 har jeg begynt på igjen.

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO