Gå til innhold

13 Salig er den som finner Visdommen
og vinner forstand!

I <em>Lang vei til fred</em> skriver teolog og bistandsarbeider <strong>Stein Erik Horjen</strong> om kirkenes rolle i fredsarbeidet i den dramatiske perioden mellom 1999 og 2005. Forsoning er et sentralt stikkord.

Foto: I Lang vei til fred skriver teolog og bistandsarbeider Stein Erik Horjen om kirkenes rolle i fredsarbeidet i den dramatiske perioden mellom 1999 og 2005. Forsoning er et sentralt stikkord.

Boklansering: Lang vei til fred. Om konflikt og forsoning i Sudan og Sør-Sudan

02. september 2014.

Verbum forlag, PRIO og Norges Kristne Råd inviterer til seminar og boklansering mandag 15. september kl. 17-19. Litteraturhuset i Oslo, Wergelandsveien 29 (kjelleren).

Hvordan kan en fredsprosess gi varig fred?

Fredsavtalen som ble undertegnet i 2005, endte en 22 år lang borgerkrig i Sudan, og førte til opprettelsen av verdens yngste stat, Sør-Sudan, i 2011. Men fortsatt er det borgerkrig i store deler av Sudan, og i desember 2013 brøt det ut alvorlige krigshandlinger i Sør-Sudan.

Boka Lang vei til fred forklarer bakgrunnen for konfliktene i dette området – og fokuserer på bestrebelsene på å skape fred: Hvilken rolle spiller grasrota - og kirker og religiøse ledere - i arbeidet for fred og forsoning?

Program:

  • Presentasjon av boka v/Stein Erik Horjen
Responser:
  • Gunnar Sørbø, direktør ved Christian Michelsens Institutt i Bergen, sosialantropolog og Sudan-ekspert
  • Kjell Magne Bondevik, leder ved Oslosenteret for fred og menneskerettigheter, fredsmekler og tidligere statsminister
  • Ingrid Marie Breidlid, forsker ved PRIO. Har arbeidet på NUPI, i FN og ved den norske ambassaden i Khartoum, Sudan
Velkommen! Arrangementet er åpent for alle.

Stein Erik Horjen (1961) er utdannet teolog. Siden 2006 har han vært i den norske utenrikstjenesten, først i NORAD og senere ved generalkonsulatet i Juba og ambassaden i Nairobi. Tidligere jobbet han flere år i Kirkens Nødhjelp. Horjen har lang erfaring fra fredsarbeidet i Sudan og Sør-Sudan.

Boka kan kjøpes i nettbokhandelen eller i din lokale bokhandel

Lang vei til fred

Erkebiskop i Den katolske kirken i Sør-Sudan, Paulino Lukudu Loro (med ryggen til) sammen med erkebiskop i Den episkopale kirken, Daniel Deng Bul, hånd i hånd med president Salva Kiir og lederen for SPLM/A In Opposition, Riek Machar, i forbindelse med fredsavtalen som ble undertegnet i Addis Ababa 9. mai 2014. Kirkelederne er de viktigste pådriverne for fred i Sør-Sudan, som de også var i forbindelse med fredsprosessen mellom nord og sør før 2005.

I Lang vei til fred skriver teolog og bistandsarbeider Stein Erik Horjen om kirkenes rolle i fredsarbeidet i den dramatiske perioden mellom 1999 og 2005. Forsoning er et sentralt stikkord.

Les mer

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO