Gå til innhold

18 Hvem er en Gud som du,
en som tar bort skyld og tilgir synd
for den resten han eier?
Han holder ikke evig fast på vreden,
for han vil gjerne vise miskunn.

– Antologien <em>Bibeldikt</em> inneholder alt fra en kakeoppskrift til klagesanger, politiske dikt, dikt om krig, klima og miljø. Forfatterne har fått fritt mandat til å uttrykke seg slik de vil, forteller forlagssjef Anne Veiteberg.

Foto: – Antologien Bibeldikt inneholder alt fra en kakeoppskrift til klagesanger, politiske dikt, dikt om krig, klima og miljø. Forfatterne har fått fritt mandat til å uttrykke seg slik de vil, forteller forlagssjef Anne Veiteberg.

88 forfattere med lyrisk tilnærming til bibeltekstene

24. oktober 2014.

I antologien Bibeldikt presenterer 88 forfattere sin tolkning av bibeltekstene gjennom et helt kirkeår.
– Det er større åpenhet enn før for å bruke Bibelen, sier forlagssjef Anne Veiteberg til Vårt Land.

Veiteberg peker på at mange sentrale navn er med: Geir Gulliksen, Hanne Ørstavik, Marit Kaldhol, Jon Fosse, Espen Stueland, Mona Høvring for å nevne noen.

– Det er unikt at 88 forfattere har sagt ja til å skrive dikt i samtale med en bibeltekst. Både kjente og mindre kjente menn og kvinner som skriver på bokmål eller nynorsk. Det har gitt veldig mangfoldige uttrykksformer.

Responsen fra forfatterne har vært overveldende.

– Det har overrasket meg. Berøringsangsten var større for noen tiår siden. Nå er åpenheten langt større for å nærme seg bibeltekster, sier Veiteberg som heller ikke utelukker at det kan komme en oppfølger. Så langt er det nemlig bare én av kirkens tekstrekker som er blitt besvart fra lyrikerne.

Veiteberg er slått av hvordan mange av tekstene går rett inn i aktuelle politiske konflikter som for eksempel krigen i Syria.

Forfatter Aasne Linnestå syntes utfordringen var «skummel» fordi hun ikke kunne vite om teksten hun fikk ville avstedkomme noe.

– Det krevde et visst mot å gjøre det, sier hun.

Les hele saken hos Vårt Land

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO