Gå til innhold

13 Er noen av dere vis og forstandig? Da må han vise det i gjerning, i et rett liv preget av den ydmykhet som visdommen gir.

Hvordan møter kirken det økende tros- og livssynsmangfoldet i Norge? På hvilke måter blir kristen teologi påvirket og utfordret av andre kulturer og religioner? Og hva er dialogteologi? Det er temaer som tas opp i boka <em>Dialogteologi på norsk</em>.

Foto: Hvordan møter kirken det økende tros- og livssynsmangfoldet i Norge? På hvilke måter blir kristen teologi påvirket og utfordret av andre kulturer og religioner? Og hva er dialogteologi? Det er temaer som tas opp i boka Dialogteologi på norsk.

Dialog er ikke religiøs forhandling

03. februar 2016.

Religionsdialog skjer mellom mennesker. Det er ikke en forhandling­ mellom trossamfunn, skriver Erling Rimehaug i Vårt Land

– Det forundrer meg at kirken ofte har vært så redd for å gå i møte med de som tror noe annet. Å være trygg på det man står for skulle ikke være noe hinder for dialog, sier Anne Hege Grung, medredaktør for boken Dialogteologi på norsk.

Boken har bidrag fra en rekke forfattere fra ulike kirkelige miljøer, som alle har det til felles at de har praktisk erfaring fra dialog med andre troende.

– Vi har med vilje laget en mangfoldig bok med ulike perspektiver, som kan sette i gang en refleksjon, sier Grung.

– Hvorfor trengs det en teologi for dialog?

– Det er viktig med en begrunnelse for dialog, og det finner vi også ved å diskutere vår egen praksis ut fra Bibelen, og vår egen tradisjon og teologi. I boken tar vi også opp tradisjonelle teologiske spørsmål som frelse, sannhet og åpenhet.

Les hele saken hos Vårt Land

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO