Gå til innhold

8 Da sa Boas til Rut: «Hør, min datter! Gå ikke for å sanke aks på noen annen åker. Gå ikke herfra, men hold deg til tjenestejentene mine.

Dagens bibelord på din nettside

Bibelen er et grunnleggende referanseverk i vår kultur. Det kan gjelde trosspørsmål, forkynnelse og misjon, men også litteratur, historie, politikk og samfunnspørsmål. Mange nettsteder vil ha nytte av å legge til rette for visning av Dagens bibelord og søk i bibeltekstene. På denne siden finner du informasjon om hvordan du kan presentere daglig oppdaterte bibelord på din egen hjemmeside.

Bibelselskapet har invitert menigheter og organisjasjoner til et nettsamarbeid om Dagens bibelord. For avtaletekst viser vi til informasjon på Menighetens side (krever innlogging). Privatpersoner og andre interesserte er også velkomne til å presentere bibelordet på sine egne nettsteder, selv om dette ikke omfattes av noen gjensidig avtale.

Dagens bibelord er utviklet for å kunne brukes på de fleste nettsteder og foreligger i en fullversjon og en kortversjon:

Bibelselskapet benytter selv begge løsningene på sin egen hjemmeside. Kortversjonen presenteres som en smakebit på portalforsiden med lenke til fullversjon med hele Dagens bibelord som deretter lenker til Nettbibelen hvor bibelteksten vises i sin kontekstuelle sammenheng. Hvordan du selv ønsker å bruke disse tilretteleggingene er avhengig av de behovene som gjelder for ditt nettsted. I begge versjonene har det blitt lagt til rette for søk i hele bibelteksten. Det kan søkes etter enkeltord eller fraser (ordsammensetninger), men også på bibelsteder. Ved søk på bibelsteder må standardforkortelsene benyttes. Henvisningssøk til den lille bibel vil se slik ut: Joh 3,16.

Slik gjør du det
En del menigheter, organisasjoner og bedrifter benytter ulike CMS-systemer ved oppdatering og publisering på internett. Da vil det i mange tilfeller være nødvendig med hjelp fra webleverandøren for å integrere bibelord-modulen. For andre webløsninger vil det være enklest å legge til bibelordet ved å inkludere det i en IFRAME slik at det vises i en ramme på siden: Finn fram til det stedet på nettsiden du ønsker at bibelordet skal vises, og legg til følgende formular:

Fullversjon:
<iframe src ="http://www.bibel.no/Nettbibel/Service/BibelOrd.aspx" width="300" height="200" border="2">
  <p>Your browser does not support iframes.</p>
</iframe>

Kortversjon:
<iframe src ="http://www.bibel.no/Nettbibel/Service/BibelOrdShort.aspx" width="300" height="200" border="2">
  <p>Your browser does not support iframes.</p>
</iframe>

Dersom websiden er basert på f.eks. PHP eller ASP.NET kan bibelordet legges til direkte slik at dere får mer kontroll over hvordan teksten integreres på siden.

HTML-koden er gjort så enkel som mulig, slik at den lett kan integreres og tilpasses en eksisterende nettside. For å hjelpe med dette har vi også laget et CSS-stylesheet (stilark) som finnes på følgende adresse: http://www.bibel.no/Nettbibel/Service/BibelOrd.css. Med dette stilarket kommer dagens bibelord til å framstå på samme måte som på www.bibel.no.

Se også eksempel her.

Presenterer du dagens bibelord på din egen hjemmeside?
En del nettsteder bruker en løsning for visning av bibelordet med URL tilknyttet www.bibelen.no. Denne adressen er ikke lenger operativ. Lenkene vil igjen fungere om adressen endres til www.bibel.no
Les mer 

Bibel i flere formater

Bibel 2011 for Internett, iPad, mobiltelefoner.
Les mer

Ta også en kikk på Nettbibelen tilpasset til mobiltelefoner:
Les mer

CMS-systemer

Dersom du benytter et CMS-system (ekstern lenke) som publiseringsverktøy, må du høyst sannsynlig kontakte webleverandøren eller nettstedsansvarlig for å integrere bibelord-modulen på en tilfredsstillende måte.

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO